Magyaros sertésszűz tarhonyával recept
A Magyaros sertésszűz tarhonyával hozzávalói:60 dkg sertésszűz,
egy nagy fej vöröshagyma,
3 db paradicsom ,
3 db t. v. paprika ,
3 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
kömény,
majoránna,
pirospaprika,
csípős paprikakrém ,
liszt,
olaj,
40 dkg tarhonya,
8,5 dl víz.
A Magyaros sertésszűz tarhonyával elkészítési módja:
Vágjuk fel a hagymát és a paprikát vékony félkarikákra, cikkekre a paradicsomot. A húst vágjuk fel nagyjából 5 dkg-os szeletekre, forgassuk meg lisztben, majd kevés forró olajon süssük mindkét oldalukat pirosra. Tegyük félre, szűrjük le az olajat. Az olajat forrósítsuk fel megint és dinszteljük meg benne a hagymát, majd a paprikát, végül a paradicsomot is. Ízesítsük sóval, borssal, köménnyel, majoránnával, és a paprikákkal. Öntsünk rá annyi vizet, hogy épp ellepje. Főzzük körülbelül 5 percet közepes lángon, majd tegyük bele a húsokat is és főzzük további 10 percet ugyanazon a hőmérsékleten. A tarhonyát a következő módon készítsük el. Először mossuk át, majd csepegtessük le és forró olajon pirítsuk mintegy 5 percet, amíg szép aranybarna színt nem kap. Ekkor öntsük fel a 8,5 dl forró vízzel, keverjünk rajta egyet, majd fedjük le. Vigyázat! Mikor beleöntjük a forró vizet rengeteg gőz fog képződni, legyen rajtunk konyhai kesztyű és hosszú ujjú felső. Főzzük 7 percet, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni, amíg minden más elkészül.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. júl. 15. 15:17
A magyaros sertésszűz tarhonyával elkészítési módja és hozzávalói.