Eszterházy rostélyos recept
Az Eszterházy rostélyos hozzávalói:5 szelet 14-16 dekás rostélyos,
2 dkg só,
8 dkg liszt,
12 dkg zsír,
30 dkg leveszöldség,
5 dkg hagyma,
1 g őrölt bors,
1 babérlevél,
3 dl tejföl,
1 citrom,
2 dkg cukor,
3 dkg mustár,
1 dl fehérbor,
burgonyafánk.
Az Eszterházy rostélyos elkészítési módja:
A szeleteket enyhén kiverem, sózom, kétoldalt megsütöm. A leveszöldség vastagabb részét (kb a fele) vékony csíkokra vágom és félreteszem. A megmaradt zsiradékon megpirítom a cukrot. Hozzáadom a többi (karikázott) zöldséget és hagymát. Anélkül, hogy megbarnulna, megpárolom és felöntöm 2-3 deci vízzel, vagy húslevessel. Mustárral, citromlével, babérlevéllel, borssal és fehérborral ízesítem, majd felforralom. Beleteszem a húst és fedő alatt kis lángon párolom. Ezalatt a csíkokra vágott zöldséget kevés zsírban citromlével és borssal megpárolom. Ha kell, hozzáadok kevés vizet. Mikor a szeletek megpuhultak, kiveszem a léből és óvatosan beleteszem egy tűzálló tálba. A maradék páclébe beleteszem a liszttel elkevert tejfölt. Felforralom (arra ügyelve, hogy se nem túl sűrű, se nem tál híg ne legyen) majd a zöldséggel együtt szitán áttöröm. Újra felforralom, a húsra öntöm és együtt is összeforralom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. júl. 15. 11:14
Az eszterházy rostélyos elkészítési módja és hozzávalói.