Tormás csirkemell almával és újhagymával recept
A Tormás csirkemell almával és újhagymával hozzávalói:2 ek friss reszelt torma
1 db csirkemell filé
1ek extra szűz olívaolaj
fél ek étkezési keményítő
2 szál újhagyma
2 db savanykás alma
fél citrom leve
só, darált bors
őrölt szerecsendió
2 dl tejszín
A Tormás csirkemell almával és újhagymával elkészítési módja:
Vágjuk fel a csirkemellet újnyi csíkokra, majd tegyük egy kis tálba, szórjuk rá az étkezési keményítőt és keverjük jól össze. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a csirekehúst és erős lángon süssük addig míg a hús pirulni nem kezd. Fűszerezzük kevéske darált borssal, csipetnyi őrölt szerecsendióval és sóval. Tegyük hozzá a kimagozott és kisebb kockákra felvágott almát (nem szükséges meghámozni), és a felkarikázott újhagymát. Egy-két percig forrósítsuk össze, majd utána öntsük rá a tejszínt, a citromlevet és tegyük bele a tormát. Forraljuk jól össze és azonnal tálaljuk párolt rizzsel, zöldségekkel vagy krumplipürével.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: szokriszti, 2008. júl. 15. 11:03
A tormás csirkemell almával és újhagymával elkészítési módja és hozzávalói.