Fokhagymás borjúszelet gombával és spárgával recept
A Fokhagymás borjúszelet gombával és spárgával hozzávalói:4 db (60 dkg) borjúszelet (pulyka vagy csirkemell is jó)
2 gerezd fokhagyma
35 dkg gomba
30 dkg spárga (konzerv)
1 evőkanál olaj
2 dl zöldségleves (kockából)
1 teáskanál étkezési keményítő (liszt is megteszi)
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
A Fokhagymás borjúszelet gombával és spárgával elkészítési módja:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A spárgát lecsepegtetjük, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat egy nagyobb teflonedényben, és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne. Lassú tűzön megsütjük a húst, kivesszük, melegen tartjuk. Ebben az edényben összekeverjük a gombát, a fokhagymát, a zöldséglevest, és felforraljuk. Kevergetve, fedő alatt mintegy öt percig pároljuk. Hozzáadjuk a spárgát, és kevergetve fedő alatt az egészet még legalább három percig – vagy ameddig a spárga megpuhul – pároljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük 1 evőkanál vízzel, és a szószhoz adjuk. Kevergetve felforraljuk. A borjúszeleteket a gombás körettel tálaljuk. A tetejét megszórjuk parmezán sajttal és (frissen) őrölt fekete borssal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 23. 14:57
A fokhagymás borjúszelet gombával és spárgával elkészítési módja és hozzávalói.