Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás borjúszelet gombával és spárgával recept

Fokhagymás borjúszelet gombával és spárgával recept

A Fokhagymás borjúszelet gombával és spárgával hozzávalói:
4 db (60 dkg) borjúszelet (pulyka vagy csirkemell is jó)
2 gerezd fokhagyma
35 dkg gomba
30 dkg spárga (konzerv)
1 evőkanál olaj
2 dl zöldségleves (kockából)
1 teáskanál étkezési keményítő (liszt is megteszi)
2 evőkanál reszelt parmezán sajt


A Fokhagymás borjúszelet gombával és spárgával elkészítési módja:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A spárgát lecsepegtetjük, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat egy nagyobb teflonedényben, és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne. Lassú tűzön megsütjük a húst, kivesszük, melegen tartjuk. Ebben az edényben összekeverjük a gombát, a fokhagymát, a zöldséglevest, és felforraljuk. Kevergetve, fedő alatt mintegy öt percig pároljuk. Hozzáadjuk a spárgát, és kevergetve fedő alatt az egészet még legalább három percig – vagy ameddig a spárga megpuhul – pároljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük 1 evőkanál vízzel, és a szószhoz adjuk. Kevergetve felforraljuk. A borjúszeleteket a gombás körettel tálaljuk. A tetejét megszórjuk parmezán sajttal és (frissen) őrölt fekete borssal.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás borjúszelet gombával és spárgával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook