Tatár beafstek recept
A Tatár beafstek hozzávalói:marhahús,olaj,szemesbors,
koriander, borókabogyó, gyömbér, baérlevél, pirosarany, vöröshagyma, 1 tojás sárgája,mustár, ketchup,worchester szósz
A Tatár beafstek elkészítési módja:
A szín marhahúst veszünk, személyenként 10-15 dkg-ot. Esetleges inas kövér részektől megszabadítjuk. Újnyi vastag, kis tenyérnyi szeletekre vágjuk. Üveg, vagy jénai tálba tesszük, fűszeres olajjal leöntjük, amiben min. 12 óráig érleljük, hűtőszekrényben. Fűszer olaj: szemesbors, koriander, borókabogyó, gyömbér, babérlevél, pirosarany, vöröshagyma karikák. A megérlelt húst ledaráljuk, a masszába a következő fűszereket tesszük: 1 tojássárgája, mustár, ketchup, piros paprika, őrölt bors, worchester szósz( ha nincs nem baj) Ez egy alapmassza, ezeket a fűszereket tálalásnál az asztalra tesszük, ízlés szerint mindenki ízesíti az ételét. Pirítós kenyér illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 23. 14:53
A tatár beafstek elkészítési módja és hozzávalói.