Kelrolád gombamártással recept
A Kelrolád gombamártással hozzávalói:1 kg kelkáposzta
2 fej vöröshagyma
75 dkg csiperkegomba
1 ek. olaj
2 szelet toastkenyér (lehet hagyományos is)
1 na cs. majoranna
40 dkg darált sertéshús
3 dkg olvasztott vaj
1 dl tejszín
1 ek. liszt
pirospaprika, só, bors, cérna
A Kelrolád gombamártással elkészítési módja:
A kelkáposztát leveleire szedjük, forrásban lévő sós vízben előfőzzük. A hagymát felkockázzuk. A gombafelét felaprítjuk, a többit a mártáshoz félbevágjuk. A hagymát és az aprított gombát olajon 5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kihűtjük. A megpirított kenyeret felkockázzuk. A majoránnából egy keveset félreteszünk. A többit felaprítjuk. A darált húst a hagymával, a pirítóskockákkal és a majoránnával együtt a pirított gombához adjuk, sózzuk, borsozzuk. – nagy és kis kelkáposztalevelet egymásra helyezünk, a közepére halmozunk valamennyit a töltelékből. Ráhajtjuk a széleket, majd feltekerjük, és cérnával összekötjük. A roládokat a felhevített vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a félbevágott gombákat, kevergetve megpirítjuk. 3 dl vízzel felöntjük, fedő alatt 15 percig pároljuk. A lisztet 3 evőkanál tejszínben csomómentesre keverjük. A maradék tejszínt a gombamártáshoz adjuk, 5 percig főzzük. Az elkevert liszttel besűrítjük, sóval. Borssal, pirospaprikával ízesítjük. Majoránnával díszítjük
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 23. 14:46
A kelrolád gombamártással elkészítési módja és hozzávalói.