Frankfurti leves recept
30 perc
A Frankfurti leves hozzávalói:
virsli
kelkáposzta (vagy kelbimbó)
ételízesítő vagy leveskocka
tejföl
vöröshagyma
olaj
liszt
só
őrölt kömény
tejföl
A Frankfurti leves elkészítési módja:
A kb. kétujjnyi csíkokra összevágott kelkáposztát feltesszük főni, levébe rakunk kicsi sót és egy leveskockát. Amíg fő a felkarikázott virslik mindkét oldalát olajon megpirítjuk és ezt is beletesszük a levesbe. Abban az olajban, amiben a virsli sült fűszeres rántást készítünk reszelt hagymával és köménnyel.A rántással 10 percig forraljuk. Legvégül jó sok tejfölt teszünk bele.
Ha valaki nem szereti az úszkáló kelkáposzta látványát, a virsli belerakása előtt le lehet turmixolni és akkor olyan félig-krémleves lesz.
A rántást lehet helyettesíteni étk.keményítővel, de akkor érdemes kis olajon párolt köményes hagymával indítani a levest.
Kelkáposzta helyett kelbimbóval is csináltam már, nagyon hasonló az íze, azokat negyedelni szoktam.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 'szti, 2006. máj. 8. 10:45
A frankfurti leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.