Magyaros zöldbab főzelék recept
A Magyaros zöldbab főzelék hozzávalói:1 kg zöldbab
1 húsleveskocka
1 vöröshagyma
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
pirospaprika
ételízesítő
1 csomag petrezselyemzöld
1 dl tejföl
só
A Magyaros zöldbab főzelék elkészítési módja:
A leveskockás, sós vízben főzzük a feldarabolt zöldbabot. Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk a lisztet, végül a piros paprikát, felengedjük egy kevés hideg vízzel és a bab főzőlevével. Hozzáöntjük a megfőtt zöldbabhoz. Mikor kellően besűrűsödik, belekeverjük a tejfölt és megszórjuk petrezselyemmel, rövid főzés után már fogyasztható. Fagyasztott zöldbabbal hasonlóan dolgozunk. Amennyiben üveges babunk van, akkor megmelegítjük levével együtt, esetleg a folyadékot pótoljuk, majd rendesen berántjuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. okt. 27. 18:38
A magyaros zöldbab főzelék elkészítési módja és hozzávalói.