Aszpikos-zöldséges marhahús recept
Az Aszpikos-zöldséges marhahús hozzávalói:1 kg marhahús
1 fej vöröshagyma
2 paradicsom
2 marhahúsleveskocka
3 evőkanál olaj
5 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyem
1 csokor zellerlevél
30 dkg zöldborsó
75 dkg sárgarépa
5 zselatinlap
őrölt bors
Az Aszpikos-zöldséges marhahús elkészítési módja:
A hagymákat és a paradicsomokat négyfelé vágjuk. A leveskockákat 8 dl meleg vízben feloldjuk. A húst az olajban megpirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, a borral meglocsoljuk, és 2 percig erős tűzön főzzük. A húslevessel felöntjük, beletesszük a paradicsomokat, a hagymát és a zöldfűszereket. Lefedve, kislángon 2 óráig pároljuk. A zöldborsót és a hosszában kettévágott répákat külön-külön sós vízben megfőzzük (15, illetve 10 perc), és lecsöpögtetjük. A húst a léből kivesszük, és hosszában 3 részre vágjuk. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. 5 dl főzővizet leszűrünk, majd felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Hosszúkás, mély tepsi aljára egy hússzeletet teszünk, egy-egy réteg répával és zöldborsóval befedjük, és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére öntjük a zselatinos mázt. Ha szükséges, még keverünk bele leszűrt főzővizet. Kihűtjük, folpackkal lefedjük, és 24 órára hűtőbe tesszük.
Szeletekre vágva, petrezselymes burgonyával és paradicsomsalátával körítve tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: csakizsoka, 2007. máj. 27. 07:44
Az aszpikos-zöldséges marhahús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.