Késő esti hamburger recept
35 perc
Szénhidrátszegény
A Késő esti hamburger hozzávalói:
25 deka darált marhahús
1 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
2 evőkanálnyi kemény, reszelt sajt
2-3 evőkanálnyi tejszín
frissen őrölt fekete bors
só
1 evőkanálnyi, apróra vágott petrezselyem
2 evőkanálnyi vaj
2 evőkanálnyi olaj
jégsaláta levelek
pár szem paradicsom
A Késő esti hamburger elkészítési módja:
25 deka darált marhahúshoz hozzáreszelek 1 duci gerezd fokhagymát és fél fej vöröshagymát. Aztán 2 evőkanál reszelt sajtot hozzákeverek a hamburger masszájához. Löttyintek bele 2-3 evőkanálnyi tejszínt, utána megsózom, megborsozom, majd végül beleszórok 1 evőkanálnyi apróra vágott, friss petrezselymet is. Az így összeállított keverékből 4 darab viszonylag szabályos alakú, kb. 6 centis átmérőjű pogácsát lehet formázni. Következik a sütögetés. Először egy serpenyőben gyengéden összeolvasztunk 2 evőkanál vajat ugyanennyi olajjal, aztán kicsit erősebbre csavarjuk a lángot és oldalanként 6-6 perc alatt aranybarnára pirítjuk a vajas olajban az ígéretes illatú húspogácsákat. Az összeállításánál már általában éhesebbek szoktunk lenni, mint hogy nagyon adjunk a külcsínre. Félbevágunk 4 hamburgerzsemlét, aljukra gyorsan ráhalmozunk maréknyi ropogós jégsaláta-cafatot, a salátakupacokra ráültetünk egy-egy friss, meleg és szaftos fasírtot, mutatóba elszórunk ezek tetején néhány paradicsom- meg hagymakarikát, aztán a levágott zsemlekalapokkal megkoronázzuk házi hamburgergerjeinket.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tina68, 2007. jún. 1. 17:12
A késő esti hamburger elkészítési módja és hozzávalói.