Pikáns tepsis sertésszelet 8-1o személyre recept
80 perc
A Pikáns tepsis sertésszelet 8-1o személyre hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg gomba
1 doboz
85o ml-es hámozott paradicsom
3 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál provánszi fűszerkeverék
1-2 evőkanál étkezési keményítő
8 szelet sertésborda vagy felsál
kb
15 dkg-ok
15 dkg parmezán
5 dkg zsemlemorzsa
15 dkg vékonyan szeletelt főtt sonka
kb
2o dkg mozzarella
bazsalikom
só
bors.
A Pikáns tepsis sertésszelet 8-1o személyre elkészítési módja:
A mártáshoz a hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A megmosott, megtisztított gombát felszeleteljük. A paradicsomot egy tálban pépesítjük. Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. A kétféle hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és összemelegítjük. Belekeverjük a gombát és rövid ideig együtt pirítjuk. Felöntjük a paradicsompéppel, majd a fűszerkeverékkel, sóval borssal ízesítjük. Felforraljuk, végül besűrítjük a kevés vízben csomómentesen elkevert étkezési keményítővel. A megmosott, megtörölt hússzeleteket kiveregetjük, s a maradék felhevített olajon magas hőfokon 1-2 percig sütjük. Sózzuk, borsózzuk, majd egy tepsiben szorosan egymás mellé fektetjük. Megszórjuk reszelt sajttal és kevés zsemlemorzsával. Befedjük a sonkaszeletekkel, és rámerjük a mártást. Előmelegített sütőben, 2oo fokon, kb. 1 órát sütjük. Közben a lecsöpögtetett mozzarellát felszeleteljük, és a húsokra fektetjük. Előmelegített sütőben, 225 fokon, még kb. 1o percig sütjük. Szárított vagy friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tina68, 2007. jún. 1. 17:08
A pikáns tepsis sertésszelet 8-1o személyre elkészítési módja és hozzávalói.