Tészta zöldséges ragúval recept
45 perc
705 kcal
20 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 zellerszár (halványítózeller)
3 evőkanál olaj
15 dkg paradicsom (lehet hámozott-vagy sűrített paradicsom)
15 dkg szárazkolbász
50 dkg tészta (csavart-vagy csőtészta)
1 dl száraz fehérbor
2 dkg vaj
5 dkg parmezán sajt (reszelt)
őrölt bors
só
A Tészta zöldséges ragúval elkészítési módja:
A zöldbabot sós vízben puhára főzzük. A fokhagymát, a hagymát és a sárgarépát, a zellerszárat felkarikázzuk, az olajban megfuttatjuk, majd beletesszük a paradicsomot, és sóval, borssal ízesítjük. Kislángon összefőzzük. A tésztát sós vízben főzzük. A kolbászt felkarikázzuk, majd a vajban pirosra sütjük, borral meglocsoljuk, és addig pároljuk, míg minden leve elfő. Belekeverjük a zöldséges ragúba és a tésztára öntjük, és parmezánnal megszórjuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. nov. 16. 08:26
A tészta zöldséges ragúval elkészítési módja és hozzávalói.