Pásztorgulyás recept
A Pásztorgulyás hozzávalói:0,5 kg marhahús,
30 dkg marhabelsőség (szív, máj),
1 evőkanál zsír,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só,
pirospaprika,
köménymag,
majoránna,
2 paradicsom,
1 kg burgonya,
egytojásos csipetke
A Pásztorgulyás elkészítési módja:
A húst és a belsőséget többször megmossuk, majd pörköltszerűen összedaraboljuk. A zsírt a bográcsban vagy egy lábasban megolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a felkockázott hagymát, rátesszük a finomra vágott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, és rátesszük a húst meg a belsőségeket. Sóval, köménymaggal, finomra vágott majoránnával ízesítjük, és közepes tűzön zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és midig egy kevés vizet öntve alá, félpuhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, rátesszük a hasábba vágott burgonyát, és együtt puhára főzzük. Tálaláskor külön kifőzött csipetkét tehetünk a tetejére.
Zsír helyett olajjal is készíthetjük, de amikor megszórjuk pirospaprikával, húzzuk le a tűzről az edényt, amíg összekeverjük. Így az étel nem ég meg.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. aug. 21. 07:28
A pásztorgulyás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.