Sonkával rakott galuska recept
A Sonkával rakott galuska hozzávalói:• 50 dkg liszt
• 2 tojás
• 20 dkg füstölt sonka
• 4 dl tejföl
• 1 evőkanál olaj
• 2 szál újhagyma
• 5 dkg vaj
• 10 dkg reszelt sajt (elhagyható)
• só
A Sonkával rakott galuska elkészítési módja:
A galuska szaggatásához vizet forralunk. Közben a lisztet a tojásokkal elkeverjük, sózzuk, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, leszűrjük, kevés olajat öntünk rá, és félretesszük. A füstölt sonkát apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. A tejfölt jól összekeverjük az apróra vágott újhagymával. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és lerakunk egy adag galuskát. Megszórjuk sonkával, majd bőven meglocsoljuk tejföllel. Erre jön a következő adag galuska, míg a hozzávalók el nem fogynak. Ha szeretnénk, a tetejére még szórhatunk reszelt sajtot, és 180 °C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. aug. 21. 06:38
A sonkával rakott galuska elkészítési módja és hozzávalói.