Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Római köményes karalábé kukoricapehellyel recept

Római köményes karalábé kukoricapehellyel recept

Elkészítési idő 40 perc

Kalória 438 kcal

A Római köményes karalábé kukoricapehellyel hozzávalói:
• 8 darab karalábé, zöldjével együtt
• 5 dl tej
• 2 dl tejszín
• só, római kömény, cukor
• 1 marék kukoricapehely
• 5 dkg vaj


A Római köményes karalábé kukoricapehellyel elkészítési módja:
A tejet lábosba öntjük. A kukoricapehellyel, kevés sóval és cukorral forralni kezdjük. Közben a karalábét megpucoljuk, a zöld leveleit megmossuk, félretesszük. A karalábét 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy másik edényben a vajon kicsit pároljuk. Kevés vízzel felöntjük, enyhén sózzuk, és meghintjük római köménnyel. Amikor már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a szétfőzött és leturmixolt tejes kukoricapelyhet, ezzel sűrítjük be. A karalábé zöldjét vékony csíkokra vágjuk, és beleszórjuk ezt is. Szükség esetén sózzuk, és római köménnyel utánaízesítjük. Amikor teljesen megfőtt a karalábé, hozzáadjuk a tejszínt is, egyszer összeforraljuk, és máris tálalható

Feltétként adhatunk mellé zöldségpogácsát, fasírtot vagy akár maradék pörköltet is.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A római köményes karalábé kukoricapehellyel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook