Római köményes karalábé kukoricapehellyel recept
40 perc
438 kcal
• 8 darab karalábé, zöldjével együtt
• 5 dl tej
• 2 dl tejszín
• só, római kömény, cukor
• 1 marék kukoricapehely
• 5 dkg vaj
A Római köményes karalábé kukoricapehellyel elkészítési módja:
A tejet lábosba öntjük. A kukoricapehellyel, kevés sóval és cukorral forralni kezdjük. Közben a karalábét megpucoljuk, a zöld leveleit megmossuk, félretesszük. A karalábét 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy másik edényben a vajon kicsit pároljuk. Kevés vízzel felöntjük, enyhén sózzuk, és meghintjük római köménnyel. Amikor már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a szétfőzött és leturmixolt tejes kukoricapelyhet, ezzel sűrítjük be. A karalábé zöldjét vékony csíkokra vágjuk, és beleszórjuk ezt is. Szükség esetén sózzuk, és római köménnyel utánaízesítjük. Amikor teljesen megfőtt a karalábé, hozzáadjuk a tejszínt is, egyszer összeforraljuk, és máris tálalható
Feltétként adhatunk mellé zöldségpogácsát, fasírtot vagy akár maradék pörköltet is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. aug. 19. 06:26
A római köményes karalábé kukoricapehellyel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.