Paradicsomágyon sült tojás recept
A Paradicsomágyon sült tojás hozzávalói:• 1 kg érett paradicsom
• 2 gerezd fokhagyma
• 3 evőkanál olívaolaj
• 8 nagyobb méretű tojás
• só, bors
• 2 evőkanál aprított petrezselyem vagy snidling (elhagyható)
• kenyér a tálaláshoz
A Paradicsomágyon sült tojás elkészítési módja:
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A paradicsomot vágjuk negyedekre, és rendezzük el őket egy laposabb tűzálló tálban. A fokhagymát szeljük vékony szeletekre, szórjuk a paradicsom közé. Locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze, hogy a fűszeres olaj teljesen átjárja a paradicsomot, és utána tegyük a sütőbe 10 percre. Ezután kanállal csináljunk benne nyolc mélyedést, és ezekbe üssük a tojásokat. Toljuk vissza a sütőbe. Amikor a tojás elérte a kívánt szilárdságot, vegyük ki, szórjuk meg petrezselyemmel és/vagy snidlinggel, majd azonnal tálaljuk. Kínáljunk mellé friss, ropogós kenyeret.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. aug. 17. 06:16
A paradicsomágyon sült tojás elkészítési módja és hozzávalói.