Kapros-tökös lecsó vackolt-tojással recept
A Kapros-tökös lecsó vackolt-tojással hozzávalói:1 nagyobb fej vöröshagyma
6 – 7 nagyobb zöldpaprika
50 dkg már megtisztított, kockára vágott zsenge tök
3 közepes paradicsom
1 nagy csokor kapor, apróra vágva
Só
Bors
Zsír
Személyenként 1 - 2 tojás
A Kapros-tökös lecsó vackolt-tojással elkészítési módja:
Hagyományos módon elkészítjük a lecsót, a paprikával együtt a lábasba tesszük a kockára vágott tököt is. A paradicsommal együtt hozzáadjuk a kaprot és a többi ízesítőt. Kb. 3 – 4 percig főzzük, majd merőkanállal kis gödröket – vackokat – alakítunk ki és egy-egy tojást beleütünk. Ekkor nagyobb lángra vesszük és addig főzzük, amíg a tojásfehérje megszilárdul. Nagyon mutatós, és finom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. aug. 15. 05:58
A kapros-tökös lecsó vackolt-tojással elkészítési módja és hozzávalói.