Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Padlizsán fűszeres-csípős kéreggel recept

Padlizsán fűszeres-csípős kéreggel recept

A Padlizsán fűszeres-csípős kéreggel hozzávalói:
2 közepes padlizsán
4-5 evőkanál barbecue szósz (picit csípős)
1 tk nádcukor (vagy méz)
1 tk 4 fűszer keverék (fahéj, szerecsendió, gyömbér, szegfűszeg)


A Padlizsán fűszeres-csípős kéreggel elkészítési módja:
A padlizsánokat hosszában 1,5 cm-es szeletekre vágom és forró (teflon) serpenyőben, olaj nélkül megsütöm mindkét oldalukat. A barbecue szószt összekeverem a nádcukorral és a fűszerekkel, majd a keverékkel megkenem a megsült padlizsánszeleteket és visszateszem a serpenyőbe, hogy a máz megkaramellizálódjon. (A padlizsánszeletek egyik oldalát a vágódeszkán kentem meg, a másikat pedig a serpenyőben.

Lehetett volna hozzá feta sajtot enni vagy húst, de én mindenféle “körítés” nélkül ettem meg


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A padlizsán fűszeres-csípős kéreggel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook