Padlizsán fűszeres-csípős kéreggel recept
A Padlizsán fűszeres-csípős kéreggel hozzávalói:2 közepes padlizsán
4-5 evőkanál barbecue szósz (picit csípős)
1 tk nádcukor (vagy méz)
1 tk 4 fűszer keverék (fahéj, szerecsendió, gyömbér, szegfűszeg)
A Padlizsán fűszeres-csípős kéreggel elkészítési módja:
A padlizsánokat hosszában 1,5 cm-es szeletekre vágom és forró (teflon) serpenyőben, olaj nélkül megsütöm mindkét oldalukat. A barbecue szószt összekeverem a nádcukorral és a fűszerekkel, majd a keverékkel megkenem a megsült padlizsánszeleteket és visszateszem a serpenyőbe, hogy a máz megkaramellizálódjon. (A padlizsánszeletek egyik oldalát a vágódeszkán kentem meg, a másikat pedig a serpenyőben.
Lehetett volna hozzá feta sajtot enni vagy húst, de én mindenféle “körítés” nélkül ettem meg
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. aug. 16. 06:15
A padlizsán fűszeres-csípős kéreggel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.