Spenótos burgonyafőzelék recept
A Spenótos burgonyafőzelék hozzávalói:• 1 kg burgonya
• 10 dkg parajlevél
• 1 l tejszín
• só, szerecsendió
• 2 gerezd fokhagyma
A Spenótos burgonyafőzelék elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk, és 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk, vagy karalábévájóval kis gömböket vájunk belőle (ebben az esetben 2 kg burgonya szükséges). Egy lábosban felforraljuk a tejszínt, beletesszük a burgonyát, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, ügyelve arra, hogy ne égjen le. (Ne fedjük le, hogy a tejszín is vissza tudjon forrni!) Amikor a burgonya már puha, hozzáadjuk a csíkokra vágott parajlevelet, egyet forralunk rajta, majd tálaljuk. Sűríteni nem kell, hiszen a burgonyában lévő keményítő miatt magától besűrűsödik.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. aug. 18. 06:18
A spenótos burgonyafőzelék elkészítési módja és hozzávalói.