Füstölt pulykapárizsival töltött burgonyás gombócok recept
A Füstölt pulykapárizsival töltött burgonyás gombócok hozzávalói:• 20 dkg SáGa füstölt pulykapárizsi
• 2 dl tejföl
• só
• bors
• A tésztához:
• 60 dkg burgonya
• 1 tojás sárgája
• liszt
• 5 dkg zsír vagy olaj
A Füstölt pulykapárizsival töltött burgonyás gombócok elkészítési módja:
1. A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk, és még melegen burgonyanyomón áttörjük. 2. Összekeverjük egy csipet sóval, a zsírral, a tojással és annyi liszttel, hogy nyújtható masszát kapjunk. 3. A párizsit apró kockára vágjuk, fél dl tejföllel, sóval és őrölt feketeborssal összekeverjük. 4. A burgonyás tésztát 3-4 mm-esre nyújtjuk, és egyforma négyszögekre vágjuk. 5. Mindegyik közepébe teszünk egy kiskanálnyi tölteléket, majd először a négy sarkát összenyomva, gombócokat formázunk belőle. 6. Bő forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg feljönnek a gombócok a víz tetejére. 7. Szűrőkanállal kiszedjük és tepsibe tesszük. 8. Meglocsoljuk kevés olvasztott zsiradékkal és tejföllel. 9. Forró sütőbe tesszük és 10 percig sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 13. 17:15
A füstölt pulykapárizsival töltött burgonyás gombócok elkészítési módja és hozzávalói.