Bugonyaleves csülökkel recept
A Bugonyaleves csülökkel hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
• 30 dkg füstölt csülök
• 10 dkg sárgarépa
• 60 dkg burgonya
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 3 evőkanál olaj
• 2 dkg liszt
• 1 evőkanál apróra vágott snidling
A Bugonyaleves csülökkel elkészítési módja:
Előkészítés: A csülköt alaposan megmossuk, és annyi tiszta vízben feltesszük főni, amennyi épp ellepi. Amikor a hús majdnem puhára főtt, leszűrjük, a levet megőrizzük, és a csülköt hagyjuk kihűlni. Közben a répát, a burgonyát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk illetve összezúzzuk. Elkészítés: 1. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát. Rátesszük a burgonyát és a répát, majd gyakori kevergetés mellett rövid ideig pirítjuk. megszórjuk liszttel, beletesszük a fokhagymát, jól elkeverjük, és amikor már habzik a liszt, beleöntünk 1 liter főzőlevet. Ha kell, sózzuk. 2. A levest kíméletesen főzzük 20 percig. Közben kisebb darabokra vágjuk a csülköt, és 20 perc után a levesbe keverjük. Még 10 percig főzzük. Tálalás előtt megszórjuk snidlinggel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. nov. 1. 08:55
A bugonyaleves csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.