Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szezámmagos csirkemell grillezett padlizsánnal. recept

Szezámmagos csirkemell grillezett padlizsánnal. recept

A Szezámmagos csirkemell grillezett padlizsánnal. hozzávalói:
• két kisebb, filézett csirkemell
• egy jó nagy padlizsán
• 1,5 dl tejszín
• 2 evőkanál vaj
• 2 evőkanál olíva olaj
• kevéske fehérbor
• 60 dkg hámozott, konzerv paradicsom
• ízlés szerint só, bors


A Szezámmagos csirkemell grillezett padlizsánnal. elkészítési módja:
A csirkemelleket, besózom, majd megforgatom a szezámmagban. Utána mindkét oldalukat megsütőm egy serpenyőben forró vajon, amihez hozzáadok egy kis fehérbort is. Ezután felgöngyöljük a csirkemelleket, hogy tálaláskor szép kerek szeleteket vághassunk. A szószhoz a darabolt paradicsomot felfuttatom a tejszínnel egy másik serpenyőben. Sózom, borsozom, összeforralom és már kész is. A padlizsánt szeletekre vágom, besózóm és tíz percig állni hagyom, hogy kieressze magából a kesernyés ízeket. Utána egy kis olivával meglocsolva a sütőben grillezem őket. Amint megpirultak, tálalhatok is.


Kategória: Egytálételek receptjei


A szezámmagos csirkemell grillezett padlizsánnal. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook