Csirkemell aszalt szilvával és panchettával recept
A Csirkemell aszalt szilvával és panchettával hozzávalói:• 2 egészséges csirkemell
• 1 marék aszalt szilva
• 1 marék fogpiszkáló
• 6 szelet panchetta vagy bacon
• só
• bors
A Csirkemell aszalt szilvával és panchettával elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csirkemellet terítsük ki magunk elé, vágjuk ketté középen. A melleket (szexi) hosszában szintén vágjuk el. Ha ezzel megvagyunk, rakjuk folpak közé, és húsklopfolóval vagy a kés nyelével kalapáljuk egyforma vastagságúra. Mindkét oldalát locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, és fűszerezzük sóval, borssal. A vágódeszkára fektessük le a panchettát, és rakjuk rá a husit. Biztos vagyok benne, hogy mindenki töltött már palacsintát. Tehát mint a palacsinta töltésénél, a hozzánk közelebb eső részre elhelyezzük a szilvát, és a panchettával együtt tekerjük fel. Ha ez megvan, akkor egy elegáns szúrással, fogpiszkálóval rögzítjük (ha így jobban tetszik, átdöfjük). A kész husikat egy tepsibe helyezzük, és 30 percig sütjük. Köretnek készíthetünk hagymás krumplipürét. A pürét kitálaljuk egy nagy tányérra, és a tetejére halmozzuk a csirkecsodát.
Regélhetnék róla, hogy milyen jó az édes a sóssal... taste it...!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Camay, 2007. ápr. 11. 21:17
A csirkemell aszalt szilvával és panchettával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.