Diós-mazsolás tallér recept
A Diós-mazsolás tallér hozzávalói:
25 dkg margarin
25 dkg dio
10-12 dkg mazsola
4 tojas
1 cs. sutopor
folyadek edesito (super sweet plus)izles szerint
rumeszenc
1 evokanal kakao
2 dl tej
25-30 dkg liszt
A Diós-mazsolás tallér elkészítési módja:
A margarint megolvasztjuk, amikor kihul hozzaadjuk a darabosra tort diobelet, beaztatott mazsolat, egesz tojasokat, rumeszencet, a sutoport, az edesitot, kakaot. Jol kikavarjuk, hozzaadjuk a tejet, majd a lisztet folyamatos kavaras kozben hozza adjuk kis adagokban. Ha tul kemeny a massza, akkor lehet tejjel higitani, ha tul folyos, akkor meg lehet lisztet adagolni hozza. Vastagabb, nem folyos kell legyen az allaga. Muffin sutobe kanalazzuk 1-1.5 cm vastagsagban. Ha nincs muffinsutonk, akkor halmokat rakunk a sutopapirral belelt tepsibe. Nem fog szetfolyni. Sutotol fuggoen 10-12 perc alatt megsutjuk kozepes langon.
Nagyon finom, sokaig eltarthato, enyhen edes sutemeny.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Camay, 2007. ápr. 11. 20:25
A diós-mazsolás tallér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.