Somlói galuska (U2) recept
A Somlói galuska (U2) hozzávalói:Kakaós piskótához:
2 tojás
2 evőkanál víz
4 evőkanál szorbit (40 g)
30 g zabpehelyliszt
2 kiskanál kakaópor
1 kiskanál sütőpor
8 g finomliszt
Sima piskótához:
2 tojás
2 evőkanál víz
4 evőkanál szorbit (40g)
30 g zabpehelyliszt
10 g finomliszt
1 kiskanál sütőpor
pici reszelt citromhéj
Vaníliás krémhez:
25 g Dr.Oetker vaníliás pudingpor
4 dl tej
9 db édesítő tabletta
Csokiöntethez:
7,5 dl tej
30 g csokipudingpor
25 g kakaópor
22 db édesítő tabletta
1 tojás
1/2 üveg rumaroma
25 g margarin
Szóráshoz:
15 g darált dió
30 g mazsola
Díszítéshez:
Hulala kék tejszín
édesítő folyadék
Dr Oetker édesítő folyadék
A Somlói galuska (U2) elkészítési módja:
A sütőt előmelegítem a kis tepsimet ( 14x20cm) pedig kibélelem sütőpapírral. Elkészítem a sima piskótát, belesimítom, és tűpróbáig sütöm. Közben a kakaós piskótát is kikavarom. Ha kisült a sima piskóta, kiveszem papírostul és belehelyezek egy másik papírt, amibe szintén belesimítom a masszát, csak most a kakaósat. Ezt is készre sütöm. Ha kész, kiveszem a tepsiből, lehúzom a papírt a hátukról, de azon hűtöm ki őket. A tésztát kézzel kicsikre csipdosom, szóval szétszaggatom. A vaníliás krémhez kimérem a tejet, és felteszem forrni. Ebből a tejből "ellopok" egy keveset, hogy ki tudjam keverni a port simára. A tejbe belerakom a tablettákat, hogy el tudjanak olvadni. Ha forr a tej, belekeverem a kikevert port, és sűrűre főzöm. Ha kész, félrerakom. Készítem a csokisat. Szisztéma hasonló. A kimért tejet felteszem a tablettákkal forrni. Közben egy kis tálkában kikeverem a kakaóport, a pudingport és a tojást, ha kell ehhez is lopunk tejet. Ha forr a lábasban a tej, akkor beleöntöm, majd folyamatosan kevergetem, nem lesz olyan sűrű, de látni fogjátok, hogy azért picit húzni fog...:) Ha elzártam alatta a gázt, mehet bele a rumaroma és a margarin is. Kezdődik a pakolgatás. Egy nagyobb tepsit előveszek. Aljára öntök csokiöntetet, elosztom rajta a sima piskótacafatokat, majd lelocsolom vaníliás szósszal. Ezután megszórom darált dióval és mazsolával az egészet. Mehet rá a kakaós piskóta is. Ha ez is megvan, az egészet lelocsolom a csokiöntettel, és hűtőben összeérlelem. Tálaláskor a desszertes tálkákba kanalazok belőle, majd édesítős tejszínhabbal kínálom.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. ápr. 21. 12:32
A somlói galuska (u2) elkészítési módja és hozzávalói.