Aszalt meggyes kókuszgolyó recept
Az Aszalt meggyes kókuszgolyó hozzávalói:4 adag
A masszához
12.5 dkg mandula
10 dkg aszalt gyümölcsök (meggy, cukrozatlan változat)
1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kk fahéj
2 ek kókuszreszelék
1 ek xilit (el is hagyható)
A forgatáshoz
4 ek kókuszreszelék
Az Aszalt meggyes kókuszgolyó elkészítési módja:
Az aszalt meggyet pár órára vagy akár egy éjszakára vízbe áztatjuk. A mandulát száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd ledaráljuk. A darált mandulát elkeverjük a meggyel, a kakaóporral, a fahéjjal, a kókuszreszelékkel és a nyírfacukorral. Az egészet aprítóba tesszük, és masszává dolgozzuk, majd hogy könnyebb legyen, apránként a masszához adunk 1-2 evőkanálnyit a meggy áztatólevéből. Golyókat formázunk a masszából, és megforgatjuk a kókuszreszelékben. Hűtőben tároljuk!
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. ápr. 18. 20:48
Az aszalt meggyes kókuszgolyó elkészítési módja és hozzávalói.