Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Aszalt meggyes kókuszgolyó recept

Aszalt meggyes kókuszgolyó recept

Az Aszalt meggyes kókuszgolyó hozzávalói:
4 adag

A masszához
12.5 dkg mandula
10 dkg aszalt gyümölcsök (meggy, cukrozatlan változat)
1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kk fahéj
2 ek kókuszreszelék
1 ek xilit (el is hagyható)
A forgatáshoz
4 ek kókuszreszelék


Az Aszalt meggyes kókuszgolyó elkészítési módja:
Az aszalt meggyet pár órára vagy akár egy éjszakára vízbe áztatjuk. A mandulát száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd ledaráljuk. A darált mandulát elkeverjük a meggyel, a kakaóporral, a fahéjjal, a kókuszreszelékkel és a nyírfacukorral. Az egészet aprítóba tesszük, és masszává dolgozzuk, majd hogy könnyebb legyen, apránként a masszához adunk 1-2 evőkanálnyit a meggy áztatólevéből. Golyókat formázunk a masszából, és megforgatjuk a kókuszreszelékben. Hűtőben tároljuk!


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


Az aszalt meggyes kókuszgolyó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook