Gumimacik saját kezűleg recept




1/2 liter víz
2 csomag zselatin
1 evőkanál folyékony édesítő
citromlé
cukrozatlan „finomságok”, vagyis aszalt gyümölcsök
A Gumimacik saját kezűleg elkészítési módja:
Felforraljuk a vizet, majd levesszük a tűzhelyről, a zselatint és az aszalt gyümölcsöt addig keverjük habverővel, amíg minden szépen feloldódik benne. Édesítővel és esetleg citromlével ízesítjük. Az ételt kb. egy centiméter magasan egy edénybe vagy gyümölcshéjba öntjük és a hűtőben hagyjuk kihűlni (8-12 óra). Az eltelt idő után az edényt meleg vízbe mártjuk, amelytől az édesség elválik a tányér falától. Azt egy deszkára tesszük és hasábokra vagy kockákra vágjuk és utána is a hűtőben tároljuk. Ha azt szeretnénk, hogy keményebb legyen a gumicukor, akkor több zselatinnal kell elkészíteni.
Cukorbeteg gyerekek is bátran fogyaszthatják!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d606bc0fd7, 2007. okt. 28. 11:25
A gumimacik saját kezűleg elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.