Sárgabarackos-mákos linzer-piskóta recept
A Sárgabarackos-mákos linzer-piskóta hozzávalói:A linzerhez:
1 tojás
12 dkg vaj
18 dkg cukor
10 dkg zabpehelyliszt
20 dkg finom liszt
só
fél citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor
A piskótához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
pici só
fél citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor
2 evőkanál darált mák
1 csomag vaníliás cukor
kevés őrölt fahéj
Valamint:
5 evőkanál sárgabaracklekvár
8-8 db sárgabarack felezve, héja nélkül
A Sárgabarackos-mákos linzer-piskóta elkészítési módja:
Kivajazok egy nagyobb tortaformát, de bármilyen forma jó. Elkészítem a linzertésztát és belenyomkodom a formába, majd előmelegített 180 C fokos sütőben elősütöm 12 perc alatt. Kiveszem a sütőből, és sárgabarack lekvárral megkenem. A piskótához a tojásokat szétválasztom, és a fehérjéből kemény habot verek. A sárgáját a cukrokkal és citromhéjjal jól kikeverem, hozzáadom a tojásfehérjét, és beleforgatom óvatosan a többi hozzávalót is. Rákanalazom a lekvár tetejére, majd a csupasz barackokat körbe belepottyantom, a maradék helyekre feldarabolt barackokat teszek. Visszatolom a sütőbe, és 180 C fokon készre sütöm, ez kb. 20-25 perc. Hagyom kihűlni, majd a karimát körbevágom és leveszem róla, porcukorral meghintem és felszeletelem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. júl. 16. 20:47
A sárgabarackos-mákos linzer-piskóta elkészítési módja és hozzávalói.