Tojáslikőr házilag recept


kb. 1 literhez:
5 tojássárgája
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd
5 dl tej
2,5 dl tejszín
2,5 dl alkohol (ez lehet: tiszta szesz, (fehér)rum, vagy vodka)
A Tojáslikőr házilag elkészítési módja:
A tejet és a tejszínt öntsd össze, forrald fel a vaníliás cukorral vagy a félbevágott vaníliarúddal és 10 dkg porcukorral, majd tedd félre és hűtsd ki. A tojások sárgáját keverd ki a maradék porcukorral, néhány kanállal tegyél hozzá a kihűlt tejből és addig habosítsd, míg a cukor teljesen elolvad benne. Öntsd hozzá a kihűlt tejszínes tejet, és keverd össze jól az egészet, majd öntsd hozzá az alkoholt is. Töltsd üvegekbe, majd rakd be a hűtőbe minimum egy egész napra, de igazán finom egy hét múlva lesz.
Amíg a hűtőben áll, naponta legalább egyszer rázd fel az üveget.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. ápr. 19. 21:07
A tojáslikőr házilag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.