Fűszeres almás pite recept
60 perc
A Fűszeres almás pite hozzávalói:
30 dkg liszt (teljes kiorlesu)
10 dkg cukor (finomítatlan, esetleg mez)
15 dkg margarin (vagy vaj esetleg 8 dkg zsir)
6 kisebb alma reszelve (meg nem mertem mennyit teszek bele grammra pontosan, aprora vagva is jo)
3 db tojas
1 tasak sutopor
fuszerek: izlestol, alkalomtol fuggoen: mezeskalacs fuszerkeverek (3 tk) vagy fahej (1 tk) vagy vanilia, narancs vagy citom hej esetleg mas, otlet szerint
egyebek: mazsola, aprozott dio
A Fűszeres almás pite elkészítési módja:
A szaraz osszetevoket osszekeverem egy talban. Az almahoz hozzakeverem a mazsolat, aprozott diot. A tojasok sargajat kikeverem a cukorral, aprankent hozza adom a felolvasztott margarint, majd kis adagokban a feherjet is. Hozzakeverem az almat, vegul aprankent a lisztes kevereket is. Tuzallo talban (kb 20x30cm) vagy kerek tortaformaban 200 fokon 30-35 percig, tuprobaig sutom.
Az alaposszetevok megtartasa mellett szabadon varialhato, akar az almat is le lehet cserelni 2 dl reszelt repara, akkor szerecsendio, gyomber is lehet a fuszere.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zitke, 2010. márc. 2. 13:50
A fűszeres almás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.