Mézes-citromos csirke recept


8 csirkecomb,vcsirkemellfilé,esetleg egész csirke
só
12dkg margarin
4 evőkanál méz
1 citrom leve
A Mézes-citromos csirke elkészítési módja:
A combokat,miután a bőrüket lefejtettük megsózzuk és kikent tűzálló tálba fektetjük. Alufóliával letakarjuk,sütőben,közepes lánggal félig megsütjük.Közben a margarint felolvasztjuk,amézet belecsurgatjuk,citromlével ízesítjük,és 1-2 percig forraljuk.A húsra öntjük.A sütőbe visszatoljuk,és a mézes,citromos levével többször meglocsoljuk.Fólia nélkül szép pirosra sütjük.
Burgonyapüré és savanyúság illik hozzá
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Aszpázia, 2007. febr. 14. 11:50
A mézes-citromos csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.