Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Töltött csirke olaszosan recept

Töltött csirke olaszosan recept

A Töltött csirke olaszosan hozzávalói:
1 db csirke
1 tojás
olaj
1 db közepes hagyma
10-10 dkg csirke máj és zuza
10 dkg sonka
20 dkg paradicsom hámozva
5-10 dkg zsemlemorzsa
5-10 dkg sajt
3 dkg mazsola

bors
szurokfű
fokhagyma


A Töltött csirke olaszosan elkészítési módja:
A csirkét kivül-belül sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk. Közben olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt májat, zuzát, kicsit pirítjuk, majd a kockára vágott sonkát rátesszük, kicsit még együtt pároljuk. A paradicsomot meghámozzuk, szitán áttörjük, a masszára öntjük, és hagyjuk kihülni. Ezután tegyük bele a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a mazsolát, fűszerezzük sóval, borssal, szurokfűvel, fokhagymával és üssük bele a tojást. A maszzával töltsük meg a csirkét, tüzzük össze. Olvasztott margarinba keverjünk bele egy kis pirospaprikát, ezzel kenjük be a csirkét, és 200 fokon süssük ropogósra. Közben kenegetjük a paprikás vajjal. Zöldfűszeres rizs illik hozzá. JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha sütés közben úgy látszik, hogy nagyon szárad, egy leveskokát vízben felolvasztunk, és ezzel is locsolgatjuk.
Ha a rizst nem szereted, főtt tésztához egy kis párolt zöldséget kell keverni, megsózni, és egy kevés joghurttal le kell önteni. Ezzel is nagyon finom.


Kategória: Húsételek receptjei


A töltött csirke olaszosan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook