Vegetáriánus töltött káposzta --török recept
A Vegetáriánus töltött káposzta --török recept hozzávalói:Töltelék:
1 aprított vöröshagyma,közepes
15 dkg rizs
5 dkg mazsola /vagy ribizli/
5 dkg fenyőmag
1 evőkanál aprított petrezselyem
fahéj, csipetnyi
só
bors
1 evőkanál paradicsompüré
olaj
A Vegetáriánus töltött káposzta --török recept elkészítési módja:
Rizst megmosni,lecsepegtetni,szárítani.Előző napon jobb ,így gyorsabban haladunk a főzéskor. A vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a rizst,pár percig pirítani együtt. Annyi vizet tegyünk rá,hogy ellepje ,s a paradicsompüré kivételével minden más adalékot hozzáteszünk. Addig főzni,míg a lé el nem fő,és a rizs száraz lesz. Ekkor kell rá a paradicsompüré. A káposztalevelek ereit vágjuk ki,töltsük meg , sorakoztassuk őket egy fazék aljára. Öntsünk rá vizet, hogy ellepje, és egy citrom kicsavart levével öntözzük meg. Fedő alatt 1 órán át főzzük,hűtsük ki a levében,majd öntsük le róla a levet. Kihűtve tálaljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 13. 12:55
A vegetáriánus töltött káposzta --török recept elkészítési módja és hozzávalói.