Bazsalikomos pirított csirke recept


50dkg csirkemell
2ek. mogyoróolaj
3 gerezd fokhagyma
1ek. frissen reszelt gyömbér
1dl húsleves
1 ek.csapott kanál cukor
1-1ek.szójaszósz,csiliszósz,
friss bazsalikom
A Bazsalikomos pirított csirke elkészítési módja:
A csirkehúst felvágjuk vékony csíkokra.A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk,majd felaprítjuk.A wokot felforrósítjuk,majd beleöntjük az olajat.Amikor forró,beletesszük a gyömbért és a fokhagymát,és megpíritjuk.Hozzáadjuk a csirkehúst,két-három percig pirítjuk állandóan kevergetve,majd ráöntjük a húslevest,a szójaszószt és a chiliszószt.A forrástól számítva gyenge tűzön főzzük meg.A bazsalikom leveleit lecsipkedjük a szárról,de egészben hagyjuk.Óvatosan a húshoz keverjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2007. febr. 13. 16:44
A bazsalikomos pirított csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.