Sajtos zellerkrém recept
30 perc
A Sajtos zellerkrém hozzávalói:
1db zellergumó
5dkg vaj
15dkg reszelt Karaván sajt
tej,só, fehér bors,
szerecsendió,
A Sajtos zellerkrém elkészítési módja:
A zellert megpucoljuk,kiskockákra vágjuk.Egy edénybe tesszük,és annyi fele-fele mennyiségű tej és víz keverékével öntjük fel,amennyi ellepi.Közepes lángon a zellert puhára főzzük.A felesleges folyadékot leöntjük,a zellert jól lecsepegtetjük, majd egy villával összetörjük.A vajat felforrósítjuk,majd az áttört zellert megpirítjuk rajta.Sóval,fehér borssal és szerecsendióval ízesítjük.A tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot,és hűlni hagyjuk.
Pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2007. febr. 8. 11:29
A sajtos zellerkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.