Töltött zeller recept


8 db zellergumó
40 dkg darálthús
1 kis fej hagyma
vaj
só,bors
a mártáshoz:4 db tojás
1 dl tejszín
1 dl tejföl
szerecsendió
10 dkg reszelt sajt,só,bors
A Töltött zeller elkészítési módja:
A zellert megtisztítjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor elkészül, lecsepegtetjük, félbevágjuk és a közepét egy kiskanállal kivájjuk.Az apró kockákra vágott hagymát kevés vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, ízlés szerint fűszerezzük. Ha a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a zellerforgácsot is. Ezt a tölteléket belekanalazzuk a zellerekbe. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, a sajttal,felvert tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót adunk hozzá és egyenletesen a jénaiba ültetett zellerekre öntjük.Előmelegített sütőben kb.20 percig sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. ápr. 8. 13:22
A töltött zeller elkészítési módja és hozzávalói.