Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Gombás rizottó barnarizsből (méregtelenítéshez) recept

Gombás rizottó barnarizsből (méregtelenítéshez) recept

A Gombás rizottó barnarizsből (méregtelenítéshez) hozzávalói:
4 adaghoz

250 g. hosszúszemű barnarizs
15 g. szárított vargányagomba
4 finomra vágott mogyoróhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
100 ml zöldségalaplé
450 g. vegyes gomba, négyrét vágva
20 ek finomra vágott petrezselyem
frissen őrölt feketebors


A Gombás rizottó barnarizsből (méregtelenítéshez) elkészítési módja:
Tegyük a szárított vargányát egy tálkába, és öntsünk rá 150 ml forró vizet. Áztassuk legalább húsz percig, amíg jól megszívja magát. Nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a mogyoróhagymát, és időnként keverget alacsony hőfokon pároljuk öt percig. Szűrjük le a vargányát, fogjuk fel a levét és vágjuk apróra. Tegyük a barnarizst a serpenyőbe, jól keverjük össze, hogy a hagymás olaj bevonja a szemeket. Öntsük rá a zöldségalaplét és a vargánya áztató levét. Forraljuk fel, tegyük takarékra, és főzzük lassan, fedő nélkül húsz percig, vagy amíg a rizs felszívja a folyadék zömét. Gyakran kevergessük. Adjuk hozzá a vegyes gombát, jól keverjük össze, és főzzük a rizottót még 10-15 percig, amíg teljesen felszívja a folyadékot. Fűszerezzük frissen őrölt borssal, szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemzölddel. Azonnal tálaljuk.

Kitünő B-vitamin forrás, növényi rostokban gazdag.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A gombás rizottó barnarizsből (méregtelenítéshez) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook