Gombás rizottó barnarizsből (méregtelenítéshez) recept
A Gombás rizottó barnarizsből (méregtelenítéshez) hozzávalói:4 adaghoz
250 g. hosszúszemű barnarizs
15 g. szárított vargányagomba
4 finomra vágott mogyoróhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
100 ml zöldségalaplé
450 g. vegyes gomba, négyrét vágva
20 ek finomra vágott petrezselyem
frissen őrölt feketebors
A Gombás rizottó barnarizsből (méregtelenítéshez) elkészítési módja:
Tegyük a szárított vargányát egy tálkába, és öntsünk rá 150 ml forró vizet. Áztassuk legalább húsz percig, amíg jól megszívja magát. Nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a mogyoróhagymát, és időnként keverget alacsony hőfokon pároljuk öt percig. Szűrjük le a vargányát, fogjuk fel a levét és vágjuk apróra. Tegyük a barnarizst a serpenyőbe, jól keverjük össze, hogy a hagymás olaj bevonja a szemeket. Öntsük rá a zöldségalaplét és a vargánya áztató levét. Forraljuk fel, tegyük takarékra, és főzzük lassan, fedő nélkül húsz percig, vagy amíg a rizs felszívja a folyadék zömét. Gyakran kevergessük. Adjuk hozzá a vegyes gombát, jól keverjük össze, és főzzük a rizottót még 10-15 percig, amíg teljesen felszívja a folyadékot. Fűszerezzük frissen őrölt borssal, szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemzölddel. Azonnal tálaljuk.
Kitünő B-vitamin forrás, növényi rostokban gazdag.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Ne add fel, 2008. ápr. 8. 11:27
A gombás rizottó barnarizsből (méregtelenítéshez) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.