Fagyi szelet másképpen recept
A Fagyi szelet másképpen hozzávalói:9 db tojás
25 dkg Ráma margarin
2.5 dl tej
2 csomag vaniliás cukor
1 sütőpor
3 kanál kakaópor
6 púpozott kanál liszt
cukor, porcukor
A Fagyi szelet másképpen elkészítési módja:
Három rétegű sütemény: 6 tojás sárgáját 6 púpozott evőkanál porcukorral kikevered, utána 3 púpozott evőkanal lisztet 1 sütőporral és 3 kanál kakaóporral összekevered. A 6 tojás fehérjét felvered habnak. A porcukros tojássárgájához lassan adagolva belekevered a kakaós sütőporos lisztet, a legvégén hozzákevered óvatosan a tojáshabot. Sütni úgy kell, mint a piskótát, 10 percig magasabb hófokon, utána közepes fokozaton. Figyelem:Kinyitni a sütőt közben nem szabad! (Tepsit ki kell vajazni, lisztezni a tészta behelyezése előtt) Krém: 25 dkg Ráma margarint 20 dkg porcukorral és 2 csomag vaniliás cukorral kikeversz. 2.5 dl tejet 3 púpozott evőkanál lisztet péppé főzöl. Vársz vele míg kihűl! Amíg a főzött krém hűl, 3 tojás sárgáját egyenként hozzákevered a margarinos masszához és ha kihűlt a főzött krém az egészet csomómentesen összekevered. (Jó segítség a kézi mixer) Máz: 3 tojás fehérját 15 dkg. cukorral gőz felett felkevered. A kisült tésztalapra kened a krémet, majd a tetejére a mázat. Szebb ha a legtetejét megszórod csokidarával. A hűtőbe, vagy téle a hideg teraszra esetleg fagyasztóba tett bele.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ne add fel, 2008. ápr. 7. 09:49
A fagyi szelet másképpen elkészítési módja és hozzávalói.