Bazsalikomos paradicsomleves (méregtelenítéshez) recept
A Bazsalikomos paradicsomleves (méregtelenítéshez) hozzávalói:3 ek. olívaolaj
1 finomra vágott hagyma
900 g. érett tömör paradicsom, apróra vágva
1 zúzott fokhagymagerezd
1.5 l zöldségalaplé
2 ek. paradicsompüré
2 ek. aprított friss bazsalikom
frissen őrölt feketebors
A Bazsalikomos paradicsomleves (méregtelenítéshez) elkészítési módja:
Nagy edényben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát. Alacsony hőfokon, kevergetve pároljuk öt percig, amig megpuhul, de még nem barnul meg. Keverjük bele a fokhagymát és a paradicsomot, a paradicsompürét és a borsot. Forraljuk össze, majd vegyük le a hőfokot, fedjük le félig az edényt, és időnként megkeverve húsz percig hagyjuk gyöngyözve főzni. Öntsük át a levest mixerbe, és szórjuk bele a bazsalikomot. Keverjük simára az összetevőket. Nyomjuk át szitán a levest egy tiszta edénybe. Tálalás előtt melegítsük fel.
Rengeteg antioxidánst tartalmaz, és segíti az emésztést.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Ne add fel, 2008. ápr. 6. 15:00
A bazsalikomos paradicsomleves (méregtelenítéshez) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.