Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Méregtelenítő leves Borscs recept

Méregtelenítő leves Borscs recept

Elkészítési idő 150 perc

A Méregtelenítő leves Borscs hozzávalói:
4 adaghoz

900 g hámozott cékla
2 hámozott sárgarépa
2 szárzeller
2 fej felszeletelt hagyma
4 hámozott, kimagvazott és felaprított paradicsom
1 nagy szál petrezselyem
2 szem szegfűszeg
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 egész borsszem
1.2 l zöldséalaplé
frissen őrölt feketebors
3 ek. olívaolaj


A Méregtelenítő leves Borscs elkészítési módja:
Vágjuk a céklát, a sárgarépát és a zellert vastag csíkokra. Nagy edényben hevítsük fel az olajat, és alacsony hőfokon pároljuk benne a hagymát. Adjuk hozzá a céklát, sárgarépát és zellert, főzzük még öt percikg, időnként kevergessük meg.Tegyük bele a zúzott fokhagymát és az összevágott paradicsomot, és folyamatosan kevergetve főzzük még két percig. Kössük a petrezselymet, szegfűszeget és szemes borsot gézdarabba, és tegyük a serpenyőbe. Öntsük fel a zöldségeket az alaplével. Forraljuk fel, hagyjuk gyöngyözve főni 1 és 1/4 óráig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Dobjuk ki a gézbe kötött fűszereket, hagyjuk kicsit hűlni, majd pürésítsük el merülőmixerrel, szórjuk bele a borsot és óvatosan melegítsük fel újra. Tálaláskor díszítésül belekeverhetünk natúr joghurtot

Híres orosz leves, alapanyaga a cékla, amely nagyon hatékony méregtelenítő, tisztítja a májat és a vesét.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A méregtelenítő leves borscs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook