Meggyes rakott piskóta recept
30 perc
3072 kcal
8 adaghoz:
50 g hámozott mogyoró
50 g puha mazsola
1 üveg kimagozott meggybefőtt(töltőtömeg 350-370 g)
1 csokoládés piskótahasáb(kb. 400g)
5 ek.+1 dl rum
Az öntethez:
7,5 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
1 rúd vanília
4 tojás
100 g kristálycukor
A Meggyes rakott piskóta elkészítési módja:
A mogyorót durvára törjük, serpenyőbe szórjuk, mérsékelt tűzön, zsíradék nélkül világosdrappra pirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk( ha a forró serpenyőben hagyjuk keserű lesz).A mazsolát forró vízzel leöblítjük, meglocsoljuk 5 ek. rummal. A meggybefőttet leszűrjük, 12 szép meggyet félreteszünk díszítéshez.A piskótát 2×2 cm-es kockákra vágjuk, felét csinos üvegtálba szórjuk. Meghintjük a mogyoróval, a rumos mazsolával és a meggyel, aztán a maradék piskóta és rum következik. Az öntethez a teljes mennyiségből elvett fél dl hideg tejben elkeverjük a pudingport. A vaníliarudat felhasítjuk , kiszedjük belőle a vaníliapépet és a maradék tejhez adjuk, felforraljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket1 csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat habüstbe csúsztatjuk, fehéredésig keverjük a cukorral, apránként hozzáöntjük a pudingos és a forró tejet, és gőz fölött, folyamatosan keverve besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről a krémet, kíméletesen beleforgatjuk a tosáshabot, és megöntözzük vele a piskótarakottast. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük.Tálaláskor a félretett meggyszemekkel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: janita, 2007. ápr. 19. 14:16
A meggyes rakott piskóta elkészítési módja és hozzávalói.