Szilvás lepény kelesztve recept
681 kcal
1 tk. porcukor
2 dkg élesztő 1 dl langyos tej
30 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojás
kis só
1 kk. őrölt fahéj
40 dkg szilvabefőtt(leve nélkül mérve)
A Szilvás lepény kelesztve elkészítési módja:
A porcukrot és a szétmorzsolt élesztőt a langyos tejjel simára keverjük, majd lefedjük. Hagyjuk, hogy felfusson a bögre tetejéig, ez 1-3 percig tart. Közben a lisztet mély tálba öntjük, beleöntjük a tojásokat, és kis darabokban hozzáadjuk a margarint.Beleöntjük a felfutott élesztőt, és sima tésztává dolgozzuk össze. Cipót formálunk belőle, belisztezzük, letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük (kb. 2 óra). Kelesztés után lisztezett deszkán a cipót átgyurjuk, és a nagyobbik felét tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd kibéleljük vele a tepsit. Elosztjuk rajta a lecsöpögtetett szilvát, meghintjük fahéjjal, és rátesszük a tészta másik felét. Előmelegített forró sütőbe tesszük, de 5 perc múlva a lángot takarékra tekerjük, így sütjük a lepényt 1 órán át. fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: janita, 2007. ápr. 17. 14:05
A szilvás lepény kelesztve elkészítési módja és hozzávalói.