Somlói szelet recept
A Somlói szelet hozzávalói:Tésztához:
2 egész tojás
10 dkg cukor
8 dkg vaj
1 evőkanál méz
40 dkg liszt
1 evőkanál szódabikarbóna
Krém:
4 evőkanál liszt
0.5 liter tej
kevés cukor
3 tasak vaníliáscukor
2 kanál kakaó
A Somlói szelet elkészítési módja:
A tésztához a tojást, cukrot, vajat a mézet gőz fölött addig keverjük, amíg a cukor elolvad és még melegében hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.Jól összedolgozzuk és 3 részre osztjuk.Kinyujtjuk őket téglalap alakúra és a tepsit megfrdítva a hátán sütjük ki sütőpapíron. Amikor megvannak a lapok( az a jó ha kemények)megfőzzük a krémet. Krém:A lisztet a tejben a kevés cukorral sűrű péppé főzzük, hagyjuk kihülni. Kétfelé vesszük a krémet és az egyik felébe a vaníliáscukrot a másik felébe a kakaóport tesszük. Az első lapra a kakaós krémet, a másikra a vaníliásat tesszük és jön a harmadik lap.
Nagyon fontos, hogy csak másik nap lehet felvágni mivel a lapoknak kell egy nap mire megpuhulnak.Ha ezt megvárjuk egy omlós sütink lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: janita, 2007. márc. 27. 13:57
A somlói szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.