Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krémes, kakaós /fahéjas / csiga .. a la.. szanád... recept

Krémes, kakaós /fahéjas / csiga .. a la.. szanád... recept

A Krémes, kakaós /fahéjas / csiga .. a la.. szanád... hozzávalói:
1 kg liszt
5 tojássárga
12 dkg porcukor
kevés só
5 dl langyos tej
1 csomag élesztő

25 dkg margarin
3 evőkanál kakaó
25 dkg cukor
5 tojásfehérje habbá verve


A Krémes, kakaós /fahéjas / csiga .. a la.. szanád... elkészítési módja:
A tésztához az anyagokat összegyúrjuk, kelesztjük. a krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral belekeverjük a kakaót és a felvert tojáshabot. a tésztát 3 felé osztjuk kinyújtjuk téglalap alakra , megkenjük a kakaós krémmel , feltekerjük , ujjnyi vastagra vágjuk/ lehet vékonyabbra is vágni /, tepsibe tesszük ,kelesztjük ,majd sütjük.

Lehet a kakaó helyett fahéjat , vagy vaníliáscukorral is készíteni
Én kb 5-6 cm átmérőjű csigákat szoktam készíteni


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes, kakaós /fahéjas / csiga .. a la.. szanád... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook