Krémes, kakaós /fahéjas / csiga .. a la.. szanád... recept
A Krémes, kakaós /fahéjas / csiga .. a la.. szanád... hozzávalói:1 kg liszt
5 tojássárga
12 dkg porcukor
kevés só
5 dl langyos tej
1 csomag élesztő
25 dkg margarin
3 evőkanál kakaó
25 dkg cukor
5 tojásfehérje habbá verve
A Krémes, kakaós /fahéjas / csiga .. a la.. szanád... elkészítési módja:
A tésztához az anyagokat összegyúrjuk, kelesztjük. a krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral belekeverjük a kakaót és a felvert tojáshabot. a tésztát 3 felé osztjuk kinyújtjuk téglalap alakra , megkenjük a kakaós krémmel , feltekerjük , ujjnyi vastagra vágjuk/ lehet vékonyabbra is vágni /, tepsibe tesszük ,kelesztjük ,majd sütjük.
Lehet a kakaó helyett fahéjat , vagy vaníliáscukorral is készíteni
Én kb 5-6 cm átmérőjű csigákat szoktam készíteni
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szanád, 2008. okt. 6. 07:00
A krémes, kakaós /fahéjas / csiga .. a la.. szanád... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.