Négerkocka recept
sok
sok
A Négerkocka hozzávalói:
20 dkg liszt
4 db tojás
20 + 20 dkg cukor
15 dkg margarin
2,5dl tej
3 dkg kakaó
1 sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 tábla tortabevonó 10 dkg
4 evőkanál étolaj
A Négerkocka elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgát a 20 dkg cukorral és a margarinnal , akakaóval habosra keverjük ,hozzáadjuk a lisztettel elkevert sütőport és a tejet. jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük ,és mint a piskótát megsütjük. A fehérjét vízgőz felett keményre verjük ,majd hozzáadjuk a 20 dkg porcukrot és a vaníliáscukrot. A még forró tésztalapra kenjük , és visszatesszük a sütőbe pár percre. A tetejét csokimázzal is megkenhetjük , ha kihült a sütinkl ehhez a csokit vizgőz felett 4 evőkanál étolajjal felolvasztjuk., a sütin elkenjük.
Nem kell rá az egész tábla csoki.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szanád, 2007. dec. 9. 12:05
A négerkocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.