Négerkocka recept

Kalória sok
Szénhidráttartalom sok

A Négerkocka hozzávalói:
20 dkg liszt
4 db tojás
20 + 20 dkg cukor
15 dkg margarin
2,5dl tej
3 dkg kakaó
1 sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 tábla tortabevonó 10 dkg
4 evőkanál étolaj


A Négerkocka elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgát a 20 dkg cukorral és a margarinnal , akakaóval habosra keverjük ,hozzáadjuk a lisztettel elkevert sütőport és a tejet. jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük ,és mint a piskótát megsütjük. A fehérjét vízgőz felett keményre verjük ,majd hozzáadjuk a 20 dkg porcukrot és a vaníliáscukrot. A még forró tésztalapra kenjük , és visszatesszük a sütőbe pár percre. A tetejét csokimázzal is megkenhetjük , ha kihült a sütinkl ehhez a csokit vizgőz felett 4 evőkanál étolajjal felolvasztjuk., a sütin elkenjük.

Nem kell rá az egész tábla csoki.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A négerkocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook