Mézeskalács 2. recept
A Mézeskalács 2. hozzávalói:80 dkg liszt
34 dlg porcukor
5 dkg margarin
25 dkg méz /2 dl /
4 db egész tojás
örőlt fahéj
örőlt szegfűszeg
1,5 evőkanál szódabikarbóna
Aki szereti rakhat bele mézeskalács-fűszerkeveréket is.
A Mézeskalács 2. elkészítési módja:
Az összes anyagot összegyúrjuk, egy tojást helyettesíthetjünk fél pohár tejföllel /kis pohár /. Elöször nagyon ragadós lesz, de egy idő után összeáll. Pihentetjük ,minél többet annál jobb.Hűtőbe ne tegyük !!!!! Kinyújtjuk kb 5 mm vastagra ,formákat készítünk belőle ,sütjük. A kiszaggatott formákat még sütés előtt megkenhetjük tojással. Kihülés után díszítjük cukormázzal Cukormáz : 1 fehérje és kd 20-25 dkg porcukor,a fehérjébe apránként adjuk a cukrot folyamatos keverés közben Akkor jó a máz amikor már nem folyós de még nem is nagyon kemény. Neylon-zacsiba töltve díszítünk vele.pici lyukat kell rá vágni
Ha nagyon ügyesek vagyunk ,akkor lehet színes cukomázat is készíteni
Kevés cukormázat kis tálkába teszünk és ételfestékkel jól elkeverjük,vigyázzunk az é.festékkel na rakjunk bele sokat ,mert elfolyósodik.
A cukormázat mindig takarjuk be folpakkal , a munka közben is , mert könnyen megszárad
A sütéshez egy -két jótanács. Sütés közben figyelni kel a sütit, mert ha nagyon sokáig sül akkor kiszárad és az életben nem lesz puha,ne csapjon be senkit sem hogy a tészta felülete még nem szilárd, a méz megolvad a tésztéban sütés közben ,ezért nem keményedik meg.5 perc sülés után célszerű egy vékony pengéjű késsel alányúlni és megnézni hogy van -e már talpa.
A kész mézest jól zárható dobozba sokáig tudjuk tárolni
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szanád, 2007. nov. 14. 07:25
A mézeskalács 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.