Néger szalámi recept
A Néger szalámi hozzávalói:1 cs margarin
4-5 dkg kakaó
2dl tej
10 dkg cukor
10 dkg darabos dió
1 vanília puding
1 dl rum vagy fél tégely rumaroma
2 cs.keksz darabolva háztartási
A Néger szalámi elkészítési módja:
A kekszet összedaroljuk,belekeverjük a darabos diót.A pudinghoz hozzákeverjük a kakaót felöntjük a tejjel beledaraboljuk a margarint hozzáadjuk a cukrot majd felfőzzük.Még forrón ráöntjük a kekszre,ízlés szerint ízesítjük a rummal vagy aromával.Alaposan átkeverjük. Alufóliára kiönjük,és feltekerve igazgatjuk rúd formára,így hagyjuk kihűlni.
Ha valakinek nincsdiója vagy nem szereti akkor nyugodtan kihagyhatja belőle.
Célszerű a masszát kétfelé venni és két rudat készíteni,könnyebb vele bánni.
A keksz két kiscsomag kb 20-25 dkg
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szanád, 2007. jún. 24. 11:56
A néger szalámi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.