Gyümölcsös-zabpelyhes tepsis süti recept




5 tojás
15 dkg kristálycukor
25 dkg zabpehely
3 dl tej
1 tasak vaníliáscukor
30 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt is jó)
A Gyümölcsös-zabpelyhes tepsis süti elkészítési módja:
Forraljuk fel a tejet, és öntsük rá a zabpehelyre, majd hagyjuk megdagadni. A tojássárgákat a vaníliás cukorral keverjük habosra, majd forgassuk bele a gyümölcsöket (ha nincs friss gyümölcs, jó az aszalt is, vagy lecsegtetett kompót) és a beáztatott zabpelyhet. Végül a kristálycukorral kemény habbá vert fehérjével lazítsuk fel. Kivajazott, lisztezett tepsiben, 180 °C-on kb. 30 perc alatt süssük készre. A süti tetejét sütés előtt magvakkal és gyümölccsel díszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. jún. 24. 10:11
A gyümölcsös-zabpelyhes tepsis süti elkészítési módja és hozzávalói.