Zabpelyhes tepsis aszalt gyümölcs recept


5 tojás
15 dkg kristálycukor
25 dkg zabpehely
3 dl tej
1 tasak vaníliáscukor
30 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt)
A Zabpelyhes tepsis aszalt gyümölcs elkészítési módja:
Forraljuk fel a tejet, és öntsük rá a zabpehelyre, majd hagyjuk megdagadni. A tojássárgákat a vaníliás cukorral keverjük habosra, majd forgassuk bele az aszalt gyümölcsöket és a beáztatott zabpelyhet. Végül a kristálycukorral kemény habbá vert fehérjével lazítsuk fel. Kivajazott, lisztezett tepsiben, 180 °C-on kb. 30 perc alatt süssük készre. A süti tetejét sütés előtt magvakkal és gyümölccsel díszíthetjük.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: anita72, 2006. dec. 11. 15:06
A zabpelyhes tepsis aszalt gyümölcs elkészítési módja és hozzávalói.