Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Zabpelyhes tepsis aszalt gyümölcs recept

Zabpelyhes tepsis aszalt gyümölcs recept

Elkészítési idő 60 perc

A Zabpelyhes tepsis aszalt gyümölcs hozzávalói:
5 tojás
15 dkg kristálycukor
25 dkg zabpehely
3 dl tej
1 tasak vaníliáscukor
30 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt)


A Zabpelyhes tepsis aszalt gyümölcs elkészítési módja:
Forraljuk fel a tejet, és öntsük rá a zabpehelyre, majd hagyjuk megdagadni. A tojássárgákat a vaníliás cukorral keverjük habosra, majd forgassuk bele az aszalt gyümölcsöket és a beáztatott zabpelyhet. Végül a kristálycukorral kemény habbá vert fehérjével lazítsuk fel. Kivajazott, lisztezett tepsiben, 180 °C-on kb. 30 perc alatt süssük készre. A süti tetejét sütés előtt magvakkal és gyümölccsel díszíthetjük.


Kategória: Reform ételek receptjei


A zabpelyhes tepsis aszalt gyümölcs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook