Lívia-féle joghurttorta recept
30 perc
A Lívia-féle joghurttorta hozzávalói:
6 dl natúr joghurt
3 dl tejszín
1 csomag zselatin
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
gyümölcskompót levével együtt ( vagy friss gyümölcs gyümölcslével )
1 csomag babapiskóta
A Lívia-féle joghurttorta elkészítési módja:
A joghurtot a kétféle cukorral és a zselatinnal egy lábasban feltesszük melegedni, folyamatos kevergetés mellett megvárjuk,hogy a cukor elolvadjon (nem kell felforralni!), majd levesszük a tűzről. Ezután egy tál aljára lefektetjük a babapiskotát, meglocsoljuk a kompót levével, majd a tetejére rakjuk a gyümölcsöt. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot a joghurtos krémbe, majd ráöntjük a gyümölcsökre. Elsimítjuk a tetejét és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Legfinomabb őszibarack kompóttal.
Kompót helyett friss gyümölcsöt is használhatunk, leve helyett pedig gyümölcslevet.
Pár szem gyümölcsöt vagy egy kis kompótlevet akár a krémbe is belekeverhetünk.
A tetejére lehet egy réteg színes tortazselét is önteni, a fehér joghurtos krémen nagyon jól mutat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mreich, 2008. nov. 30. 14:30
A lívia-féle joghurttorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.